Set Ramadhan 2017

Amacam cun tak Set Buffet Ramadhan Nora?

Boleh ambil masa sahur, sebelum tidur even waktu buka pun boleh

Yang mana bujang tu memang sah sah la malas nak bangun masak untuk sahur kan? So nak senang boleh bancuh ESP atau Meal Shake ni. Bancuh sedap sedap confirm tahan sampai azan Magrib

Yang dah kahwin tapi still nak maintain berat badan, lagi la Nora recommend ambil ESP and Mealshake ni. Confirm tip top!

Untuk buka puasa pulak boleh zass terus ambil Performance Drink. Untuk hydratekan badan, and bagi balik tenaga kita lepas sehari suntuk puasa.

Yang mana selalu terpaksa buka kat jalan raya memang la wajib bawak Performance Drink ni. Letak kat office bila nak balik bancuh siap siap dalam shaker ke botol air ke pastu dengar je azan terus minum

Kita tukar cara makan kita puasa ni. Alang alang puasa untuk ibadah, latih sekali diri untuk mula ambil makanan sihat

Yang untung badan sendiri juga👍

Kalau berminat anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

         

Tips Kulit Cantik

Nora nak share TIPS KULIT SIHAT & SEGAR dan nak kurangkan pigmentation lagi lagi mereka yang berkulit cerah

Orang kulit cerah ni masalah yang dia selalu hadapi jeragat and jerawat. Suka benor menatang ni singgah.

Mencik tau😣 so tipsnya adalah

1. Kena yakin masalah kulit kita selesai

2. Cuci muka bersih bersih

3. Minum banyak air – 3 litre sehari

4. Elak direct sunlight. Pakai sunblock

4. Ransang kolagen semulajadi badan. Ha yang ni kena la ambil supplemen macam Vitamin C tu.

5. Potong kuku. Kalau kuku panjang tu make sure bersih. Kalau dengan kuku kotor tulah kita pegang muka alamatlah beranak jerawat tu nanti

6. Kena rajin – nak cantik kenalah rajin. Kalau cuci muka pun malas, adoi! Tu belum suh buat masker lagi

7. Nak senang, makan collagen la. Banyak dah kat pasaran. Tapi pilihlah yang kualiti, berkesan and semulajadi.

Testimoni Collagen Shaklee 

<<KLIK SINI untuk banyak lagi testimoni COLLAGEN dari Shaklee.>>   

Bukan apa, takut nanti masalah lain la pulak. Pilih yang ada landmark study and clinical research. Yang dah bertahun tahun ada kat pasaran.

Ha cukup tak? Banyak lagi tips nak bagi. Tapi nanti Nora sambung lagi.

Sharekan post ni pun okay dah, ganti thank you

Kalau berminat anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

         

Testimoni – Collagen Kulit Cantik & Sihat

 

Haa, memang Nora suka sangat-sangat setiap kali nak post update pasal testimoni pelanggan Shaklee. Sebab memang nak tunjukkan sangat kebaikan pengambilan Shaklee ni yang dah memang banyak membantu ramai customer kat luar sana ❤️

Hubungi Nora untuk harga rendah terbaik dan konsultasi terbaik.

Anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

#pengedarshakleeshahalam
#pengedarshakleesetiaalam
#pengedarshakleebandarbukitraja
#pengedarshakleemeru
#pengedarshakleeklang
#CODshaklee

         

Punca Gemuk

Kita tak boleh kawal semua perkara dalam dunia ni tapi kita boleh kawal habit makan kita.

Setuju?

Nora nak share tabiat makan kita yang jadi punca kita gemuk.

Tidur tak menentu
Tak breakfast
Ambil susu atau yogurt low fat
Kurang minum air
Minum air gula berkarbonat
Makan lewat malam
Makan tak kunyah
Lepas makan terus tidur
Ambik garam berlebihan

Kalau begini caranya, ❗️jauh impian dengan kenyataan

Kepada yang nak kurus, boleh ikut tips ni:

Tidur awal
Breakfast protein
Minum fresh milk
Minum air kosong 3 litre
Pecahkan lemak
Jangan minum air bergas
Makan malam awal
Kunyah makanan
Exercise
Jangan makan fastfood

Make sure kita pecahkan lelemak kita dan bakar dia hidup hidup.

Nak pecahkan dengan apa ni?

Lecithin dan Omega Guard lah!

17799897_10154515434138479_5567296309741057395_n

Haa hameek! Nyah kau lemak!

Kalau berminat anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

         

Tips nak tahu produk kecantikan kita selamat

 

Semalam pagi-pagi Nora bangun, after mandi tengok cermin.

Pergh, jerawat batu sebijik atas dahi ni. Makoih, sedapnya die tumbuh atas dahi ni. Happy je duk timbul macam bonggol jalan atas muka orang.

Pernah tak korang rasa macam ni kadang-kadang? Kita punyelah nak bersiap cantik-cantik pergi jumpa client, sekali setepek jerawat besar kat muka. Rasa malu gila orang tengok muka kita lama-lama. Mesti korang pernah macam ni jugak kan? Huhu.

Masalah kulit untuk orang perempuan ni memang kebiasaanya masalah jerawat. Biasalah kadang-kadang nak dekat datang bulan tu memang ada la masalah jerawat la, whitehead la muncul.

Ada orang pulak kalau tengah time stress, time tulah jerawat atau whitehead die tumbuh macam cendawan lepas hujan.

Continue reading

Testimoni Vitalea – Hemoglobin rendah

Kepada ibu-ibu mengandung yang mempunyai masalah Hemoglobin rendah, boleh cuba VITALEA. 

Ramai customer Nora yang mempunyai masalah Hemoglobin rendah semasa pregnant, selepas mengamalkan Vitalea, bacaan menjadi normal.

Kalau berminat anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

         

Calcium – kesihatan tulang

Bila dah masuk usia suku abad ni, mulalah kita sakit pinggang lah and sakit belakang lah.

Kalau buat kerja rumah, masak bersihkan rumah lagi teruk sakit belakangnya.

Even duduk seharian kat office pun boleh jadi sakit belakang apatah lagi yang buat kerja-kerja berat macam tu kan.

Tapi tak boleh la kita biarkan je sakit tu berlarutan. Takut nanti melarat lagi teruk bila usia makin bertambah.

Jadi apa punca, kita boleh sakit belakang atau sakit pinggang ni? Sebab tulang tak kuat ke?

Punca sakit belakang biasanya daripada sakit sendi, tulang belakang dan juga sakit saraf dan otot-otot belakang. 

Continue reading