Biosteen

 

APA ITU BIOSTEEN

Biosteen adalah minuman berkhasiat mengandungi Ekstrak Manggis, Habbatussauda, Gojiberry , Madu Lebah, Roselle dan diperkaya dengan Air Zam Zam.

Selain itu, Biosteen juga kaya dengan Omega 3 dan 6 khasiat daripada habbatussauda. Ia merupakan nutrisi terbaik bagi sel otak untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan.

Biosteen diadun di bawah standard pengilangan IMP (Islamic Manufacturing Practice), serta disahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

 

Pengambilan secara berterusan dapat membantu mengekalkan kesihatan dan kecantikan luaran dan dalaman.

Cara Pengambilan
Dewasa >> 2-4 sudu teh setiap hari.
Kanak-kanak >> 1-2 sudu teh setiap hari.
(Goncang sebelum diminum)

KHASIAT MANGGIS

Antara khasiat yang terdapat dalam manggis terdiri daripada : Iron, Fiber, Calsium, Vitamin C, Potassium, Vitamin B2, Protein, Cathechins, Tannins, Phosphorus, Sodium, Vitamin B1 Dan Niacin.

Manggis mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Kebaikan antioksida antaranya dapat memberi perlindungan kepada tubuh daripada serangan toxin atau antigen yang boleh melemahkan system imunisasi badan serta dapat mencegah dan mengurangkan risiko penyakit kronik.

KHASIAT HABBATUSSAUDA

Habbatus sauda atau nama saintifik Nigella Sativa dan lebih dikenali sebagai black cumin atau black seed mempunyai banyak khasiat antaranya ialah sebagai anti keradangan. Kebanyakan penyakit dan komplikasi dapat dikesan terjadi daripada beberapa jenis keradangan di kawasan yang bermasalah.

Minyak habbatus sauda bertindak sebagai anti-keradangan yang memberikan kelegaan dan penawar untuk pelbagai penyakit.

Dengan kandungan omega 6 dan omega 3, Habbatussauda juga merupakan nutrisi terbaik bagi sel otak untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan.

Habbatussauda juga memperbaiki peredaran darah ke otak dan sangat sesuai diberikan kepada kanak-kanak di usia pertumbuhan.

KHASIAT GOJIBERRY

Gojiberry memberikan sumber yang baik untuk vitamin dan minerals. Antaranya seperti:

  • Vitamin C
  • Fiber
  • Iron
  • Vitamin A
  • Zinc
  • Anti-oxidant

Gojiberry juga mempunyai 8 amino acid yang penting. Satu hidangan sebanyak 4 ounces memberikan hamper sebanyak 10% sumber protein seharian kita. Dan bagi sejenis buah, gojiberry mengandungi jumlah protein yang agak banyak.

Ia juga boleh digunakan untuk membantu menurunkan berat badan kerana kandungan protein dan fibernya yang tinggi.

Gojiberry juga memberikan banyak kelebihan antaranya ia boleh membantu meningkatkan system imunisasi badan dan boeh digunakan sebagai ubat untuk selesema. Kajian menunjukkan gojiberry juga membantu meningkatkan keberkesanan vaksin untuk virus selesema.

KHASIAT AIR ZAM-ZAM

Dr. Masaru Emoto dari Yokohama University Japan yang terkenal dengan kajiannya mengenai struktur Air Zam-Zam menyatakan dalam kajiannya bahawa, tiada air di dalam dunia ini yang mempunyai kandungan mineral seperti yang terkandung di dalam Air Zam-Zam.

Kajiannya menunjukkan bahawa, molecules air yang terdapat dalam Air Zam-Zam  merupakan molecules yang tercantik berbanding molecules air yang lain. Dr Emoto juga mendapati bahawa Air Zam-Zam mempunyai khasiat yang banyak yang boleh mampu merawat penyakit.

Dr. Knut Pfeiffer, seorang doctor pakar dari German specialised in internel medicine, telah mendapati bahawa Air Zam-Zam mempunyai lebih banyak kesan positif kepada sel-sel manusia berbanding  air minuman biasa. 

HARGA SEBOTOL
RM 96.00
SAHAJA

Anda boleh hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s