Calcium – kesihatan tulang

Bila dah masuk usia suku abad ni, mulalah kita sakit pinggang lah and sakit belakang lah.

Kalau buat kerja rumah, masak bersihkan rumah lagi teruk sakit belakangnya.

Even duduk seharian kat office pun boleh jadi sakit belakang apatah lagi yang buat kerja-kerja berat macam tu kan.

Tapi tak boleh la kita biarkan je sakit tu berlarutan. Takut nanti melarat lagi teruk bila usia makin bertambah.

Jadi apa punca, kita boleh sakit belakang atau sakit pinggang ni? Sebab tulang tak kuat ke?

Punca sakit belakang biasanya daripada sakit sendi, tulang belakang dan juga sakit saraf dan otot-otot belakang. 

Continue reading

Alfalfa – Kehebatan semulajadi

Masalah Resdung + Keputihan + Detoks + Kurang susu ibu

Kalau anda mengalami masalah-masalah yang Nora sebut tadi then anda mungkin boleh cuba Alfalfa Complex dari Shaklee.

Apa sebenarnya Alfalfa Complex ni?

Alfalfa Complex ini ialah supplement yang diperbuat 100% daripada tumbuhan Alfalfa (Mendicago sativa) yang ditanam secara organic.

Ianya bebas dari pesticide, herbicide dan menggunakan bahan baja bebas kimia.

Tumbuhan Alfalfa ini kaya dengan nutrition kerana characteristic akarnya yang boleh tumbuh sehingga 6 meter ke dalam tanah membolehkannya menyerap pelbagai nutrition.

Daun Alfalfa ini dituai dan dikeringkan secara semulajadi untuk mengekalkan nutrition yang terkandung di dalam tumbuhan tersebut dan dijadikan sebagai tablet.

Keseluruhan process ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang ketat dan teliti.

Alfalfa mengandungi banyak nutrient penting antaranya vitamin A,D,E,K dan juga keseluruhan kumpulan vitamin B. Ia juga mengandungi banyak mineral penting antaranya biotin, calcium, folic acid, iron, magnesium dan potassium. Alfalfa juga mengandungi kandungan protein yang tinggi dalam keadaan kering.

Kelebihan Alfalfa ini antaranya dapat :

✅ Memberi kelegaan semasa period
✅ Mencuci usus bagi membuang toksik
✅ Membantu membuang angin dalam badan
✅ Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
✅ Membantu masalah keputihan wanita
✅ Membesar dan menegangkan payudara
✅ Bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri
✅ Memulihkan urat selepas bersalin
✅ Milkbooster
✅  Meningkatkan stamina lelaki

Jadi, kalau ada masalah senggugut ke, atau masalah angin dalam badan ke anda boleh ambil Alfalfa Complex ni.

Dan yang lagi bestnya, Alfalfa Complex ni boleh digabungkan dengan banyak produk vitamin Shaklee kerana Alfalfa ini kaya dengan nutritent dan sangat sesuai untuk kesihatan dalaman.

Antara produk-produk Shaklee yang boleh digabungkan dengan Alfalfa Complex adalah:
💐 Set Kesuburan
💐 Set Menyusu
💐 Set Slimming
💐 Set Resdung
💐 Set Keputihan
💐 Set Detox

Hubungi Nora untuk info dan consultation kalau nak tahu lebih lanjut.

Anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

#pengedarshakleeshahalam
#pengedarshakleesetiaalam
#pengedarshakleebandarbukitraja
#pengedarshakleemeru
#pengedarshakleeklang
#CODshaklee