Set Bersalin Shaklee

BERPANTANG CARA MODEN

16473332_747375858746213_7730294996009806598_n

Nora masa lahirkan Arya & Arief, Alhamdullillah dapat bersalin secara normal. So during pantang, Nora terpaksalah ikut petua orang dulu-dulu, berbengkung, bertungku atau lain lain yang tradisional and mandi herba, bertangas dan pakai pilis.

But bab jamu ni,  I didn’t take regularly (hehe) selalu skip sebab tak boleh telan langsung and also tak nak effect kat Arya & Arief since I breastfeed kan. So 100% and completely pilihan Nora  is by using Shaklee.

And antara supplement pilihan Nora sendiri while I was in confinement dulu,

✅ ESP: Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan extra tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik 😘😘😘

✅ VITAMIN E: Hilangkan parut stretch mark dengan lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga untuk mereka yang nak hilangkan parut jerawat dan jeragat semua yang mungkin naik disebabkan hormone changes during pregnancy.

✅ VITAMIN C: Strengthen your immune system agar tak mudah dijangkiti penyakit, and for baby immune system as well through breastfeeding, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus. Vitamin C juga membantu luka supaya kering lebih cepat.

✅ OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, pelawas, mengelakkan sakit kaki lutut and pinggang dari cramp.

✅ ALFALFA: Buang angin dalam badan, pelawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, and mengatasi masalah keputihan (white discharge)

✅ VITA LEA: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan. Dalam VITA LEA ada ZINC yang dapat membantu merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat.

✅ OMEGA GUARD: Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby yang dapat disalurkan through breastfeeding, membakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, dan mengatasi masalah perut buncit.

Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN.

lechithin

Lecithin Kod Produk:10163 (180 kapsul) – RM56.00

Memang sangat-sangat membantu dalam mengurangkan bengkak susu.

Luka bersalin dan kesan ngilu ni baik sepenuhnya kalau kita consume VIVIX.

vivix-bottle

Vivix® Kod Produk :10320 (150ml) – RM504.00

Alhamdulillah, luka bersalin memang cepat baik dan kesan ngilu tu juga takde lagi dah.

Yang bersalin caesarean section pun elok tau consume set nih. InshaaAllah luka cepat sembuh dan cantum, sembelit pun boleh diatasi 😊😊

Untuk bakal-bakal Mama yang akan due tak lama dah tu, boleh lah start prepare Set Berpantang yer. Yang tengah berpantang atau nak habis pantang, nak consume pun boleh tau. InshaaAllah Shaklee nih antara pilihan yang terbaik 👍🏻👍🏻👍🏻

Anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

         

Set Hamil Shaklee

BABY SIHAT + COMEL + GEBU !

baby

Comelnya tengok baby-baby ni! Gebunya kulit! Macam nak cium je (huhu)

Sukanya kalau dapat anak comel macam anak matsaleh ni kan. Nora pun tak faham why anak matsaleh tembam dan semangat dia lain macam. Apa yang parents dia makan agaknya?

Sebagai bakal ibu dan bakal bapa, of course kita menginginkan baby dilahirkan nanti SIHAT + GEBU + COMEL!

Dan semuanya bermula dari pengambilan nutrition ketika pregnancy.

Pengambilan nutrition yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :

 Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna.
✅ Perkembangan bayi yang sihat.
✅ Pencegahan baby dari mendapat jaundice.

17309767_765871186896680_8279656321410594374_n

 

Nora syorkan Set Mengandung Shaklee untuk diamalkan semasa kehamilan. Dalam set ini ada :

💐 Vitalea Iron Formula
Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang concentration.

💐 Vitamin Sustained Release Vita-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.

Membantu penyerapan iron – Kalau tak cukup Vitamin C, makanlah iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

💐 B Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri-seri.

💐 ESP
Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam.
Membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin lain.
Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

💐 Ostematrix
Memberikan kalsium tambahan kepada ibu.

Baby serap almost 90% kalsium ibu
Jika ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

FB_omegaguard-nutrition_new

OmegaGuard™ Kod Produk :10236 (90 capsules) – RM145.00

Tambahan OMEGA GUARD boleh diambil selepas masuk Trimester Kedua. Insya Allah pengambilan Omega dapat membantu dalam perkembangan minda bayi supaya lebih aktif dan cepat belajar. 

Hubungi Nora untuk info dan consultation kalaunak tahu lebih lanjut.

Anda boleh pergi ke Kedai Shaklee Nora atau hubungi Nora dibawah untuk maklumat lanjut  ♥ ♥

#pengedarshakleeshahalam
#pengedarshakleesetiaalam
#pengedarshakleebandarbukitraja
#pengedarshakleemeru
#pengedarshakleeklang
#CODshaklee

         

 

Apa itu Folic Acid?

Menurut kajian pakar(1) yang diterbitkan dalam Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada, Asid Folic ini penting untuk mengurangkan risiko Neural Tube Defects (NTD) atau dipanggil kecacatan tiub saraf.

Kecacatan tiub saraf ini ada beberapa jenis :

  • Anencephaly – Bayi yang dilahirkan dalam keadaan ini dilahirkan tanpa pembentukan bahagian utama otak – bahagian utama cerebrum – dan jugak tengkorak kepala.
  • Encephaloceles – Bayi yang dilahirkan dalam keadaan ini mempunyai benjolan otak yang terkeluar melalui tengkorak berbentuk seperti kantung dan ditutup dengan membran.
  • Hydranencephaly – Bayi yang dilahirkan dalam keadaan ini pula ialah dimana bahagian yang sepatutnya terletak hemisfera otak cerebrum tidak wujud sebaliknya ruang tengkorak dipenuhi dengan cecair
  • Iniencephaly – Bayi yang dilahirkan dalam keadaan ini dimana bahagian kepala terbengkok secara ekstrem ke tulang belakang dan kepala pula menghadap ke atas. Kebiasaanya bayi tidak mempunyai leher dan tidak akan dapat bertahan lebih daripada beberapa jam selepas dilahirkan.
  • Spina bifida – Kecacatan yang lebih common kita dengar, iaitu bayi dilahirkan tidak mempunyai pembentukan tulang belakang yang sempurna atau lengkap dan terdapat bukaan pada sistem saraf tunjang. Banyak lagi pasal penyakit spina bifida ni. Ada pulak jenis-jenisnya lagi. Kalau anda nak tahu lebih lanjut boleh pergi ke website National Service Health UK

 

spina bifida

 

Continue reading

Shaklee pilihan selamat

Pengguna berdaftar Shaklee kini hampir 1.5 juta orang. Jumlah ini semakin meningkat dari tahun ke tahun sejak kali pertama sekali memasuki pasaran Malaysia sejak tahun 1988. Sedar tak sedar, telah hampir 29 tahun Shaklee berada di pasaran Malaysia.

Mengapa mereka begitu setia memilih Shaklee sebagai supplement makanan tambahan pilihan sehingga ke hari ini.

Berikut adalah 8 sebab mengapa perlu percaya Shaklee :

1 – Bebas daripada Bahan Tercemar

Setiap bahan-bahan yang digunakan telah menjalani proses saringan daripada 350 jenis bahan tercemar, pestisid danketidaktulenanbahan dalam setiap sumber ramuan botonikal terbaru.

Proses saringan ini termasuklah mengasingkan bahan pencemar seperti logam berat, sisa pelarut, radiasi dan mikrob penyebab pencemaran makanan

Continue reading